fbpx

Buijtels vaart nieuwe koers: Martin geeft de kapiteinspet door

‘Afscheid nemen bestaat niet’ wordt vaak gezegd. Toch komt er soms een moment van loslaten. Voor Buijtels Buitengewone Tuinen (BBT) is het zover: Martin Buijtels, dé kapitein en oprichter, staat na ruim 21 jaar zijn kindje af. Niels Stilman en Caro Heuts nemen samen met een stille vennoot het groene stokje over. Caro wordt tevens bedrijfsleider van Buijtels Buitengewone Tuinen. Say what?! Hoe, waarom, wie en wat lees je in dit artikel.

Martin Buijtels, Caro Heuts en Niels Stilman

De start van Buijtels Buitengewone Tuinen

In 2000 kwam Martin Buijtels met een buitengewoon idee. Zijn passie voor groen zit er al van jongs af aan in, dus richtte hij Buijtels Buitengewone Tuinen op. Je kent ze vast wel, die tuinen die voor verwondering zorgen. Waar je je thuis voelt. Tot op de dag van vandaag heeft Martin die bijzondere groenvoorzieningen waargemaakt. Maar het is tijd voor verandering. Waarom? 

Buijtels is de afgelopen jaren hard gegroeid. Daarom is het team aan creatievelingen van BBT verhuisd naar Domein Oogenlust, waar meer ruimte was om de creativiteit verder te ontplooien. Steeds vaker werd er namelijk een beroep gedaan op de creativiteit van BBT, zonder dat er behoefte was aan de realisatie hiervan. Ook tuinaanvragen in andere delen van het land of zelfs het buitenland werden gedaan. Dat maakte dat Martin een ander businessmodel ontwikkelde en broertje The Dutch Wave (TDW) startte. Tuinontwerpen waar ‘de sky the limit is’ en ‘Mother Nature’ de scepter zwaait. Buijtels en The Dutch Wave vulden elkaar mooi aan. Maar het is tijd om niet te gaan aanvullen, maar te gaan verdiepen. Martin heeft dan ook samen met zijn creatief team aan ontwerpers fantastische gave projecten ontwikkeld en hij wil dit bij The Dutch Wave voortzetten. Dat betekent dat de operationele zaken bij BBT worden overgenomen door twee nieuwe koersvaarders: Niels Stilman en Caro Heuts!

 

De nieuwe koersvaarders van BBT

Niels Stilman is bedrijfsleider in verschillende sectoren en medecompagnon van Groenmacht. Een bedrijf dat in juli 2020 begon met het leggen van graszoden en in zeer korte tijd is gegroeid tot volwaardige tuinaannemer in Vlaanderen. Ook bij Niels heeft er altijd een groen hartje geklopt en dat doet het nog steeds. Hij weet zijn nuchtere en logische boerenverstand te koppelen aan strategische en operationele bedrijfsvoering. Een logische keuze dus om Buijtels Buitengewone Tuinen over te nemen! 

En zoals ‘afscheid nemen’ niet bestaat, bestaat ook toeval niet. Martin en Niels troffen elkaar op een tuinbeurs en raakten met elkaar in gesprek. De ambities vloeiden rijkelijk! Het heeft bij beide heren diverse ideeën in het hoofd gebracht en niet meer losgelaten… Toen Niels een aantal maanden later een nieuw huis had gebouwd en een buitengewone tuin wilde realiseren, deed hij een beroep op de expertise van Martin. Dat werkte visa versa: Niels hielp Martin met het stroomlijnen van de operationele zaken bij BBT. Zo ontstond de eerste samenwerking. Het ontbrak echter nog aan één ding: een goede projectmanager om alle projecten gestroomlijnd te laten verlopen. Iets wat Caro Heuts wel zag zitten! Ze heeft een creatieve achtergrond met een passie voor projectmanagement. Daarom werd ze ook aan boord gehaald en zo werden de eerste stappen voor de nieuwe koers gezet: Caro neemt al een tijdje de dagelijkse leiding van Buijtels Buitengewone Tuinen waar. 

 

De overname van Buijtels Buitengewone Tuinen

Klinkt allemaal heel logisch dus, die overname. Er kan maar één kapitein op het schip koers bepalen. Of ja, in sommige gevallen dus twee. Daarom worden Niels en Caro hét nieuwe gezicht van Buijtels Buitengewone Tuinen, waarbij je Caro meer op de voorgrond zult zien en dus als kapitein. Zie Niels meer als de eigenaar van het schip. Hoe dan ook: door de samenwerking met Groenmacht hopen de nieuwe eigenaren beide bedrijven te laten groeien. Hun doel? Daadkracht, werklust en ambitie inzetten om BBT nog groter, beter en sterker te maken! Niels en Caro gaan er alles aan doen om hun team uit te breiden en daarmee een verrijking aan expertise, kennis en ervaring te genereren om de meest buitengewone tuinen te realiseren. Zij zoeken ook nog nieuwe collega’s. Groen is hun lievelingskleur, tuinen hun favoriete habitat. Alle ingrediënten die nodig zijn om machtig mooie buitengewone tuinen te maken. 

Voor Martin en zijn 4 koppig team aan creatievelingen wordt die koers The Dutch Wave. Hij heeft zijn kindje Buijtels 21 jaar grootgebracht en het is tijd dat die zijn eigen weg in het leven gaat bewandelen, aan de hand van Niels en Caro. Zijn jongste telg heeft nu namelijk de meeste aandacht nodig: The Dutch Wave. Hier staat Biophilic Design centraal, waarbij de natuur als inspiratiebron wordt gebruikt. Tuinen ontwerpen en realiseren voor zowel particulieren als bedrijven. Denk aan luxe stadstuinen, landgoederen, campusterreinen en binnenstedelijke gebieden. Eerder realiseerde deze tuinontwerpers, landschapsarchitecten en conceptontwikkelaars al prachtige projecten voor onder andere de Human Campus en Lidl. The Dutch Wave kijkt namelijk verder dan alleen tuinen: wanneer we de verbinding met de natuur weer voelen, creëren we meer werkgeluk, enthousiaste mensen en zijn we duurzaam bezig. 

 

De samenwerking tussen Buijtels Buitengewone Tuinen en The Dutch Wave

Of Buijtels Buitengewone Tuinen en The Dutch Wave blijven samenwerken? Dat willen alle nieuwe koersvaarders heel graag. Want als je een nieuwe tuin wilt aanleggen, is het wel superhandig als er een prachtig design ligt. En wanneer een tuinontwerp gerealiseerd moet worden, is het fijn om een partner met expertise hierbij te betrekken. Daarnaast ziet Caro zich graag als de schakel tussen The Dutch Wave en Buijtels. Kansen en mogelijkheden genoeg dus! Onafhankelijk en toch samen gaan beide partijen verder groeien, iets wat volledig past in de groenrijke omgeving waarin zij zich bevinden. Met beiden een multidisciplinair team van vakmensen, leerlingen, freelancers en leergierige mensen! Maar door deze nieuwe indeling kan iedereen de koers gaan varen waar ieders groene hart een sprongetje van doet wagen… En wil jij graag aanhaken bij deze fijne club mensen? Ze zoeken nog collega’s die mee willen gaan varen!

Eerdere buitengewone publicaties met Buijtels Buitengewone Tuinen..

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.