fbpx

Must knows voor een landelijk tuinontwerp!

Droom jij van landelijk wonen? Fantaseer je erop los en zie je de prachtige vijver en de rustgevende tuin met veel groen & bomen al voor je? Denk je groots of juist klein? Of je nu in de stad woont en een idyllisch plekje van rust voor jezelf wilt creëren of je bent gewoon toe aan een heerlijk stukje tuin waar je helemaal zen wordt: een landelijke tuin biedt dé oplossing.

Zo’n tuin is namelijk helemaal in harmonie met je omgeving. Bij The Dutch Wave werken we vanuit de Biophilic Design filosofie, wat inhoudt dat we ontwerpen met de natuur als inspiratiebron. Zodat alles klopt en één is met elkaar. En waardoor je elke plek kunt omtoveren tot een waar paradijs met bijbehorend gevoel. Je nog uit te komen droom van een stukje platteland in je achtertuin was nog nooit zo dichtbij! Puur geluk in een groen jasje.

Wat kenmerkt een landelijke tuin en welke beplanting wordt gebruikt? 

Een landelijke tuin wordt gekenmerkt door het gebruik van authentieke materialen en inheemse beplanting. Zo gebruiken wij natuurlijke producten zoals halfverharding, natuursteen tegels of keien en gebakken bestrating. En wat dacht je van wuiverige planten zoals grassen? Minder strakke lijnen passen perfect in een landelijke tuin. Uiteraard behouden wij het leven in de tuin: we gebruiken de aanwezige flora en fauna in combinatie met de juiste beplanting en waterpartij. 

Het is niet perse nodig om in een landelijke omgeving te wonen om een landelijke tuin te ontwerpen. Veel belangrijker is om te kijken wat er terug te vinden is in de omgeving, het lijnenspel en materiaalgebruik van het huis. Met deze ingrediënten wordt een landelijke tuin werkelijkheid!

 

Hoe wordt een landelijke tuin ontworpen?

Om tot een ontwerp te komen zijn een paar dingen belangrijk. De wensen en gewoontes die jij hebt uiteraard en de omgeving waarin we ons bevinden. Denk hierbij aan de architectuur van je perceel, je woning en de aanwezige context, maar ook de natuurlijke omgeving en grond. Dit alles is voer voor de ontwerpers van The Dutch Wave om hun tanden in te zetten. Een ontwerp zetten we altijd om in een 2D- of 3D-visualisatie. Dat wordt vervolgens weer vertaald in een beplantingsplan. Uiteraard zoeken we samen met jou de bomen en planten uit, zodat precies die landelijke tuin ontstaat die jij voor ogen hebt. We werken graag met unieke natuurproducten die kenmerkende charmes hebben. Als het plaatje compleet is, volgt de prijsberekening en realisatie. Niets staat jouw landelijke tuin nu nog in de weg!

De overeenkomst met Biophilic Design en een landelijke tuin?

Nog even terugkomend op die Biophilic Design filosofie, want daar gaat ons groene hart sneller van kloppen en hopelijk die van jou ook. We geloven dus in de sexyness van de natuur, ons motto is niet voor niet ‘Because Mother Nature is Damn Sexy’. Dat betekent dat wij altijd kijken naar de schoonheid en pracht die ze te bieden heeft. En hoe we jouw natuurlijke habitat en de verbinding met de natuur kunnen herstellen en verbeteren. De succesfactoren voor een landelijke tuin. Welke wensen je ook hebt. Want vanuit die BD-gedachte is alles mogelijk en wordt elke fantasie werkelijkheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw landelijke tuin om te toveren tot een waar paradijs? Neem dan contact op met The Dutch Wave! We hebben een mooie combinatie van expertises in huis. Van ontwerper tot architecten tot mensen die exact weten welke natuurlijke producten in jouw fantasie passen. Zodat het niet alleen bij dromen blijft. 

 

Voorbeelden van een landelijke tuin?

Een The Dutch Wave selectie aan inspiratievolte projecten zoals op Pinterest gepresenteerd:

No shortcode ID found

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.