Fifty Fifty villa Eindhoven

Een bijzondere gezinswoning een waar volumes in open en gesloten ruimtes elkaar afwisselen. Zoals de naam al doet vermoeden is bij de ontwikkeling van deze woning gekeken hoe de juiste balans gevonden kon worden in optimaal genot tussen buiten en binnenruimtes. Deze Fifty Fifty balans komt op meerdere fronten de levendigheid ten goede; van de bewoners maar ook van de levendigheid in omgeving en flora en fauna. Dit project is een mooi voorbeeld van een aanvullende samenwerking tussen de architecten Studioninedots en The Dutch Wave.

You’re neither inside nor outside, you move from inside to outside to return inside and end up somewhere outside.

De buiten- en binnenruimte zijn in deze Fifty Fifty villa even belangrijk en vloeien om die reden dan ook over in elkaar op speelse wijze. Hoewel er veel transparantie ontstaat door het materiaal gebruik ontstaan er ook individuele ruimtes die de beleving van deze woning buitengewoon bijzonder maken. Dit project is onder andere genomineerd tot beste gebouw van het jaar 2021 en kenmerkt deels aansprekende aspecten van het Biophilic Design principe.

Photography by Frans-Parthesius

Menu