fbpx

Biophilic Designbureau The Dutch Wave ontwerpt met de natuur als inspiratiebron. In ieder ontwerp of concept dat we creëren kijken we naar manieren om de connectiviteit met onze natuurlijke habitat te herstellen.

Waarom? De natuur liegt nooit en we geloven in haar puurste schoonheid. Het is bewezen dat mensen in een groene, natuurlijke omgeving zich gelukkiger voelen. Daarom maken wij graag rijkelijk gebruik van Moeder Natuur om jou keer op keer te verrassen. Of het nou gaat om een gave tuin in de stad of een stad in de tuin. We bedenken, ontwerpen én realiseren een habitat voor particulieren en gemeenschappen. Denk hierbij aan winkelcentra, supermarkten, campussen, woonconcepten en transformaties van binnenstedelijke gebieden. Daarom zeggen we een ‘stad in de tuin’, omdat we gebruik maken van de omgeving waarin we ons bevinden en met de natuur mee ontwerpen. Nog een keer: waarom? Because Mother Nature is Damn Sexy!

Ontwerp van Tuin en Landschap

Een tuin in een landschap, een landschap in een tuin of een landschapstuin? Wat wordt hier eigenlijk bedoeld en hoe wij de vertaling maken?

Ecosystemen

Waar denk jij het eerste aan bij het woord ecosysteem? Waarschijnlijk denk je terug aan de biologielessen op het voortgezet onderwijs. Dat klopt en een ecosysteem is nog veel meer dan dat.

Nature Based Architecture 

Ontwerpen met de natuur als inspiratiebronnen en magazijn. En dan ook nog eens op een manier dat de voorraad onuitputtelijk is. Dat is nature-based architecture.

Blogs, inspired by Mother Nature’s wisdom

Ontdek de charme van onze natuurlijke habitat nabij. Een verbinding kan gelegd worden als de twee eenheden, waartussen de verbinding tot stand dient te komen, zich nabij elkaar bevinden. Onze natuurlijke habitat staat door moderne ontwikkelingen steeds verder van de mens af. Ontdek hoe de Trail Architect hier heel praktisch verandering in brengt.

The Dutch Wave is een jong bureau van creatievelingen die hun sporen in tuinontwerp hebben verdiend. Wat ze maken: natuurinclusieve tuinen op basis van het biophilic-principe. Alhoewel deze omschrijving een hoog geiten- wollensokken-gehalte doet vermoeden, is het omgekeerde waar: The Dutch Wave ontwerpt gave projecten voor stoere klanten. Stoer omdat de natuur de baas blijft. U leest een interview met eigenaar Martin Buijtels.

brainport human campus

Het principe van werkgeluk? Blije medewerkers gaan met plezier naar hun werk, wat zorgt voor minder stress en ziekteverzuim. Dit resulteert vaak in een betere kwaliteit in dienstverlening. Dat heeft op zijn beurt weer positieve impact op de tevredenheid van klanten, die graag zaken met je willen blijven doen. Kortom: het is een oneindige cirkel van positieve uitkomsten wanneer je werkgeluk onder medewerkers groot is. En daar kun je als werkgever een actieve rol in spelen! Lees meer over de bron van werkgeluk.