fbpx

Werkgeluk ervaren tijdens het creëren van een happy place: het verhaal van de Brainport Human Campus

Het principe van werkgeluk? Blije medewerkers gaan met plezier naar hun werk, wat zorgt voor minder stress en ziekteverzuim. Dit resulteert vaak in een betere kwaliteit in dienstverlening. Dat heeft op zijn beurt weer positieve impact op de tevredenheid van klanten, die graag zaken met je willen blijven doen. Kortom: het is een oneindige cirkel van positieve uitkomsten wanneer je werkgeluk onder medewerkers groot is. En daar kun je als werkgever een actieve rol in spelen! Degene die dit principe compleet onder de knie heeft, is de Driessen Groep. Zij staat voor ‘happy employees = happy customers’ en maakt werkgeluk mogelijk. Daarom heeft deze organisatie dé Brainport Human Campus opgericht waarin een familie aan bedrijven gevestigd is (en nog kan vestigen!) met hetzelfde doel: gelukkige medewerkers creëren én behouden. The Dutch Wave mocht hier een prachtige bijdrage aan leveren en heeft samen met Driessen Groep en diverse andere partijen het campusterrein ingericht. Zodat iedereen daar zich gelukkig voelt. Logisch, uiteraard. Hoe, waarom en wat de gelukkige resultaten zijn? Je leest het in deze blog!

Van familiebedrijf naar bron van werkgeluk

Driessen Groep is een familiebedrijf dat met de oprichting van hun eigen Brainport Human Campus mensen en organisaties in de publieke sector op het gebied van mens en werk samenbrengt. Een bron van werkgeluk. Een plek waar het mogelijk is om te vergaderen, te leren, te werken en te ontspannen. Een plek waar eenieder zicht thuisvoelt en graag verblijft. Die verbinding tot stand brengt en waar je vol inspiratie start aan je werkdag. En waar die inspiratie vervolgens de hele dag blijft hangen. Maar waar ook externe bedrijven een vaste of flexibele plek kunnen krijgen. Zo’n plek ontstaat niet zomaar. Een plek waarbij de mens centraal staat en werkgeluk in elk detail doorsijpelt. Daarom schakelde Driessen Groep de hulp van The Dutch Wave in. Werkgeluk, daar gaat ons groene hart sneller van kloppen. Onze missie is niet voor niets ‘Because Mother Nature is Damn Sexy’. Plezier in het werk en de combinatie met de natuur, daar geloven wij heilig in. 

The Dutch Wave mocht daarom haar tanden zetten in het verbinden van de diverse bedrijven onderling. Dat gebeurde voorheen door middel van een nietszeggende parkeerplaats. Aan ons de taak om dit inspiratievol en verbindend te maken. En dat is gelukt!


Samen met broertje Buijtels Buitengewone Tuinen

The Dutch Wave is betrokken geweest vanaf de ontwerpfase tot en met de uitvoering. Broertje Buijtels Buitengewone Tuinen heeft voor de beplanting gezorgd en we zijn ook enorm dankbaar voor de andere partijen die aan dit werkgelukproject hun bijdrage hebben geleverd. Samen hebben we alleen al tijdens het implementeren van werkgeluk op de Brainport Human Campus werkgeluk ervaren. Dat is heel veel werkgeluk, maar echt, je kan niet anders dan van oor tot oor een big smile hebben wanneer je je op dit terrein bevindt. 

De bron van werkgeluk duurzaam ontwikkeld

Waarom wij en Driessen Groep zo gelukkig zijn met dit project? We zijn heel duurzaam te werk gegaan. Zo zijn alle oude materialen van het terrein hergebruikt of ter plaatse gerecycled. Puin uit de grond is gezeefd, oude bestrating is afgevoerd en wordt op een andere locatie gebruikt als secundaire verharding. Over cradle to cradle gesproken! 

Voor het campusterrein zelf hebben we gewerkt met Olivijn, Greensand. Dit mineraal is uniek omdat het CO2 absorbeert als het in aanraking komt met water. Maar dat is nog niet alles, de bomen die geplaatst zijn hebben we speciaal geselecteerd bij Ebben Trees. Zij hebben ruim 500 hectare aan bomen, dat zijn dus ongeveer 1000 voetbalvelden aan bijzondere bomen en heesters. Het resulaat? De gemiddelde boom op de campus is 15 jaar oud en 5x verplant geweest. Waarom? Zie het als een krachttraining om extra sterke bomen te leveren. Even de cijfertjes bij elkaar opgeteld: 22 bomen van gemiddeld 15 jaar oud betekent dat er tot nu toe meer dan 330 jaar aan bomen is geplant en totaal 110 herplantingen hebben plaatsgevonden. Een tweede leven to the max zullen we maar zeggen. En uiteraard vind je op de campus ook een centrale geluksboom terug en is er tevens een beachlook campusstrand gevestigd. Zo waan je je tijdens je werk in een ontspannen sfeer, vol met groen en andere pracht uit de natuur. De natuur brengt ons namelijk terug naar onze roots en zorgt voor meer ontspanning en dus: werkgeluk! Hoe mooi is het dat door gebruik te maken van natuurlijke eigenschappen we comfort en duurzaamheid perfect kunnen combineren met elkaar.

 

Wandel door een sprookje

Wanneer je je op de Brainport Human Campus bevindt, waan je je in een sprookje. Het groen, de vijver, de beachlook, de bomen: het voelt als thuiskomen op een hele prettige manier. De aangename geluiden die afgestemd kunnen worden op het moment en behoeften maken het geheel af. Bijvoorbeeld vogelgeluiden in de ochtend tot fijne loungemuziek tijdens de vrijdagmiddagborrel. De Human Campus Spotify lijst is dan ook in aantocht! Je zult het zelf moeten ervaren, maar Assepoester zou zelfs na haar metamorfose nog jaloers worden op deze campus.

 

Kudos voor samenwerking

Zoals we al zeiden hebben wij veel werkgeluk ervaren tijdens het realiseren van dit project. We hadden dit alles echter niet kunnen bereiken zonder de prettige partners waarmee we hebben samengewerkt. Het heeft voor een prachtig resultaat gezorgd en een fantastisch fundament om werkgeluk nog verder uit te bouwen. Onze kudos gaan naar: Visser Hoogeloon, Greensand, Trisoplast, MBI de steenmeesters Jansen beregeningen, Backline, Studio Berk, Ebben Trees en natuurlijk Driessen Groep.

Informatie en inspiratievolle blog artikelen

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.