fbpx

Biophilic design makes Mother Nature damn sexy!

Zo, dat is nog eens een openingszin hè? Dat moet ook wel, met zo’n mega aantrekkelijk onderwerp. Wellicht denk je: biophili-watte? Biophilic Design kent meerdere omschrijvingen. Zo zeggen sommigen dat het “de liefde voor het leven of levende systemen is”, terwijl anderen claimen dat Biophilic Design inspeelt op de aangeboren behoefte van de mens om in contact te staan met de natuur. Beiden waar, vinden wij bij The Dutch Wave. We zoeken dan ook continu naar manieren die de connectiviteit met onze natuurlijke habitat herstellen. Omdat het een stressverlagend effect heeft, bijdraagt aan onze gezondheid en bovenal omdat ‘Mother Nature gewoon damn sexy is’. Dat kan je niet ontkennen toch? Doe je dat nog wel, lees dan even verder  😉

Wat is Biophilic Design?

Naast dat het een superhot topic is, is het een unieke ontwerpmethode waar geen gecreëerd zelfbeeld – lees ego – centraal staat. Wat dan wel? De natuur! Biophilic Design brengt natuurlijke elementen in onze gebouwde omgeving met als doel het verbeteren van het welzijn van gebruikers. En daarmee uiteindelijk de productiviteit. Wow, het effect van het terugbrengen van onze natuurlijke habitat! 

The Dutch Wave geeft daarom een andere kijk op design. Een blik waarin de natuurlijke wijsheid centraal staat. Elk gebied, elke omgeving, elk interieur, werkelijk alles wordt door ons in een compleet andere spotlight wordt gezet. Want waarom moeten de natuur en een leefgebied los van elkaar zijn? Met wijsheid uit de natuur kan alles ontworpen worden. Wat is er niet mooi aan planten, bomen en andere groenigheden die in bloei staan? En hoe prachtig is het als je dat in een woning, kantoor of ander gebouw kan samenbrengen? Of wat dacht je van de schoonheid van structuren, vormen, verkleurde bladeren en stelen? Zelfs die van afgestorven planten en bomen, die opnieuw bestaansrecht krijgen in een geweldige, inspirerende leefomgeving? 1 antwoord: sexy as hell.

Waarom Biophilic Design?

Door elementen uit de natuur toe te voegen verrijk je niet alleen elke omgeving, mensen worden in contact gebracht met de natuur wat een positief effect heeft op heel veel dingen. Het is niet voor niets dat we nu met Covid-19 massaal het buitenleven opzoeken: het heeft een stressverlagend effect, we ervaren er rust door en ontwikkelen gelukshormonen. De rust brengt ons terug naar onze basis, onze roots. Vanaf dat we geboren worden maken we onderdeel uit van de natuur. We bestaan voor 80% uit water, de wereld ook rond die koers. Dat kan geen toeval zijn! 

We zien steeds vaker dat mensen de connectie met (de mooie krachten van) de natuur zijn verloren. En dat terwijl het ons zoveel brengt! Wij verbinden design met de pracht en wijsheid van de natuur. The Dutch Wave tuiniert met de natuur mee, in plaats van ertegenin. We zien haar als inspiratiebron en gaan creatief om met alles wat ze te bieden heeft. Wij brengen een nieuwe kijk op tuinieren en design: die van ‘Mother Nature is damn sexy’. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen… 

Meer levensgeluk met groen

Wij geloven dat de band tussen mens en natuur cruciaal is om te overleven en voor levensgeluk. Het brengt ons in contact met wie we zijn en we zijn allemaal onderdeel van hetzelfde ecosysteem. Biophilic Design zorgt ervoor dat er geen vervreemding met de natuur meer is. 1 team, 1 taak. Zodat we ons altijd en overal prettig voelen. Zelfs op plekken die in eerste instantie wellicht niet deze associatie oproepen. Bijvoorbeeld waar het rumoerig of druk is: op grote vliegvelden of stationshallen. Door de natuur daar terug te brengen, komen we zelfs in contact met onze natuurlijke habitat waar we in eerste instantie dat niet verwachten. Plus: Biophilic Design maakt het mogelijk om duurzame woningen modulair te bouwen. Niet gebonden te zijn aan een vaste plek, maar te gast zijn in de natuur en je er helemaal thuis voelen. Mogelijkheden genoeg dus, waar we in een volgende blog dieper op ingaan. Voor nu heb je kennisgemaakt met Design, Biophilic Design. Net zoals James Bond, want die is ook mega sexy. Nou ja, you get it, right?  

Wil jij je ook meer aangetrokken voelen tot de sexy natuur? Neem dan contact: +31(0)85-1302744 met ons op voor de mogelijkheden of houd ons in de gaten, want we gaan je overladen met inspiratie van damn sexy voorbeelden waarin mens en natuur samenkomen! Check onderstaande Pinterest beelden. 

 • Het gebouw gaat op in de groene omgeving. Een mooie bedekking en fantastische klimaatbeheersing.
 • Een volwaardig en volwassen natuurlijke omgeing.
 • De charme van oernatuur.
 • De charmante en gecontroleerde oernatuur bij Museum Insel Homborich.
 • Een toren consructie volledig voorzien van beplanting.
 • Organisch vorm en materiaal gebruik voor een gave wandafwerking.
 • Natuurlijke en organische vormen en materialen in een wandafwerking.
 • Een 3d geprint sculptuur in een organische vorm die kan dienen als moestuin in een urban omgeving.
 • Door gebruik te maken van natuurlijke grondstoffen en deze te laten weken in flessen onstaat er een schitterende diversiteit aan kleuren die een gaaf effect creëren bij lichtinval.
 • Een afscheiding gemaakt van boomstammen en oude herbruikbare materialen.
 • Brainport Human Campus is door The Dutch Wave vormgegeven met een biophilic design uitgangspunt.
 • Photographic Print: Deep Cracks in the Desert Poster : 16x16in
 • The Friso collection is designed by Brazilian artist Domingos Tótora. His artworks are made of recycled paper kraft. Domingos Tótora’s creations embody sustainable ideals with natural materials and reflect organic processes and cycles within a fresh, contemporary context. Each design is a reflection of the shapes, forms, textures and hues of nature’s landscapes. #Gardeco #interiordesign #walldesign #interiorinspiration #lifestyle #recycled #naturalmaterials
 • 32 Intriguing Examples of Fungi Photography. Patterns in the environment.
 • Sinuous structure by NEXT Architects wins Chinese bridge competition
 • Close-up photos of natural deadwood at high elevation. Wind, dust, snow and ice carve away at soft tissues leaving beautiful bone-like structures.
 • There might be biomimicry involved in this?
 • Natural fractal patterns can be used in interior design as well, and for good reasons! #FractalDesign #FractalInteriorDesign #BiophilicDesign #Biophilia
 • #WholesaleHotelsGroup #WHotelsGroup #betterDeals #discountedQUALITYstays #WholesaleHotels #more4Less #Lesotho #Nature #LovingNature #NaturalBeauty #Africa

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.