Gebiedsontwikkeling, het start met draagkracht!

Een gebied ontwikkelen we voor een gemeenschap een groep mensen met verschillende noden en behoeftes. Ook zijn er vaak meerdere belanghebbende partijen bij betrokken zoals investeerders, gebruikers, omwonende en de politiek. Om tot een succesvol gebiedsontwikkeling te komen is het belangrijk om alle partijen enthousiaste te krijgen en daar is draagkracht voor nodig. Zoals we eerder al communiceerde; de natuur liegt nooit en heeft ontzettend veel charme. Niet voor niets dat we voor een fijne vakantieplek juist vaak de natuur opzoeken als de zee, bos, bergen of water. Het luisteren naar de oorspronkelijke omgeving en het terug brengen van onze natuurlijke habitat zijn kernwoorden van onze Biophilic design filosofie. Door natuur als inspiratiebron te gebruiken kunnen we alle behoeftes vervullen die bewust al dan niet onbewust spelen. 

Inmiddels hebben we verschillende gebieden mogen ontwikkelen in verschillende vormen zoals; kantoor uitbereiding, semi-openbare buitenruimtes, binnenstedelijke gebieden, vastgoedprojecten en landgoederen. Allemaal met een andere doelstelling maar met een gemeenschappelijke strategie; draagkracht creëren!  De kracht van The Dutch Wave is het tot stand brengen van verbindingen door goed te luisteren en uit destilleren van de verschillende behoeftes en dat creativiteit en met een groen kloppend hart te vertalen in een aansprekend concept dat draagkracht creëert!

It all starts with a drop..

Hieronder een greep van verschillende gebiedsontwikkelingen waar we een bijdrage hebben geleverd in de ontwikkeling of regie hebben gevoerd van concept tot oplevering . Of het nu gaat om een Campusterrein of een binnenstedelijk gebied, in beide gevallen gebruiken we natuur als inspiratiebron.

Campus ontwikkeling Helmond
brainport human campus

Van Tuin in de stad naar stad in de Tuin

Voor vele nieuwbouwprojecten wordt er gekeken naar de rand van de stad en uitleggebieden. Maar gaat dit niet ten koste van het landschap en houden we het klimaat hiermee nog in het gareel? Bovenstaande projecten laten zien dat het ook anders kan. Co2 wordt verkalkt, water wordt op een natuurlijke manier geïnfiltreerd, flora en fauna wordt gestimuleerd. En het groen ontneemt grotendeels de hitte stress weg in dichtbebouwde gebieden. Door slim gebruik te maken van natuurlijke oplossingen kunnen comfort en natuur hand in hand bij een nieuwe ontwikkeling.

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.

Menu