fbpx

Gebiedsontwikkeling, het start met draagkracht!

Een gebied ontwikkelen we voor een gemeenschap een groep mensen met verschillende noden en behoeftes. Ook zijn er vaak meerdere belanghebbende partijen bij betrokken zoals investeerders, gebruikers, omwonende en de politiek. Om tot een succesvol gebiedsontwikkeling te komen is het belangrijk om alle partijen enthousiaste te krijgen en daar is draagkracht voor nodig. Zoals we eerder al communiceerde; de natuur liegt nooit en heeft ontzettend veel charme. Niet voor niets dat we voor een fijne vakantieplek juist vaak de natuur opzoeken als de zee, bos, bergen of water. Het luisteren naar de oorspronkelijke omgeving en het terug brengen van onze natuurlijke habitat zijn kernwoorden van onze Biophilic design filosofie. Door natuur als inspiratiebron te gebruiken kunnen we alle behoeftes vervullen die bewust al dan niet onbewust spelen. 

Inmiddels hebben we verschillende gebieden mogen ontwikkelen in verschillende vormen zoals; kantoor uitbereiding, semi-openbare buitenruimtes, binnenstedelijke gebieden, vastgoedprojecten en landgoederen. Allemaal met een andere doelstelling maar met een gemeenschappelijke strategie; draagkracht creëren!  De kracht van The Dutch Wave is het tot stand brengen van verbindingen door goed te luisteren en uit destilleren van de verschillende behoeftes en dat creativiteit en met een groen kloppend hart te vertalen in een aansprekend concept dat draagkracht creëert! Hieronder enkele projecten.

Brainport Human Campus

Er was een duidelijk kernwoord bij de eerste kennismaking; werkgeluk!
De Driessen Groep huist met haar familie van bedrijven en kennissen op de Brainport Human Campus en vroeg ons dit kernwoord te vertalen in een Campus terrein. En dat hebben we gedaan.. Lees er meer over

brainport human campus

Channable Green Campus

Het is Channables missie is om de groei van e-commerce wereldwijd te versnellen. Ze helpen e-commerce bedrijven met eenvoudige oplossingen voor een complexe markt. Om die ambitieuze groei te realiseren zijn mensen nodig. Teamleden die zich thuis voelen op hun werk, een fijne verbinding met collega’s ervaren en de ruimte hebben om te ontwikkelen. Letterlijk en figuurlijk.

Hieronder enkele visuele impressies van Green Campus Concept

Floating On Nature

Door een grote vraag in de markt, verandering van regelgeving en toejuiching en waardering van de natuur hebben we het FON principe (Floating On Nature) ontwikkeld. Met de voetjes van de vloer zweeft het kantoor, shortstay- of recreatiewoning over het landschap, wordt de footprint geminimaliseerd en kunnen we een groene omgeving stimuleren. De opbouw en samenstelling is van het FON principe is voort gekomen uit onze passie voor Biophilic Design; één met de natuur!

Het uitgangspunt bij het ontwikkelen volgens het FON principe is één zijn met de natuur. Dit betekent dat de accommodatie en haar bezoekers te gast zijn in de omgeving, waardoor er 100% genoten kan worden van de charme en de effecten die de natuur kent. Vanzelfsprekend komen dergelijke ontwikkelingen tot stand door gebruik te maken van herbruikbare- en bio-based materialen. Zie hieronder het Floating On Nature principe gevisualiseerd in diverse projecten.

Graag meer weten over participatie- of ontwikkelingsmogelijkheden? Neem contact op contact op met ons.

Diverse projecten

Hieronder enkele visualisaties en afbeeldingen van gebieden met een gemeenschappelijk doel. Zoals een winkelcentrum, gebiedstransformatie en bedrijfstuinen. Door met een natuurlijke bril te kijken naar gebieden komen we al snel tot een passende invulling die niet alleen klopt in de omgeving maar ook het verblijf verblijf aangenaam maakt. Natuur bezit de geschiedenis en wetenschap en wij vertalen die graag tot gave plannen en concepten. Zie diverse projecten hieronder.

Van Tuin in de stad naar stad in de Tuin

Voor vele nieuwbouwprojecten wordt er gekeken naar de rand van de stad en uitleggebieden. Maar gaat dit niet ten koste van het landschap en houden we het klimaat hiermee nog in het gareel? Bovenstaande projecten laten zien dat het ook anders kan. Co2 wordt verkalkt, water wordt op een natuurlijke manier geïnfiltreerd, flora en fauna wordt gestimuleerd. En het groen ontneemt grotendeels de hitte stress weg in dichtbebouwde gebieden. Door slim gebruik te maken van natuurlijke oplossingen kunnen comfort en natuur hand in hand bij een nieuwe ontwikkeling.

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.