fbpx

Het ontwerp geheim van een exclusieve tuin?

Een exclusieve woning verdient een exclusieve tuin. Het is een samenspel tussen jouw wensen, perceel, gebouw, huis en uiteraard: de natuur. Waarom zeggen we uiteraard? Wanneer we bij The Dutch Wave een exclusieve tuin mogen ontwerpen en realiseren, zijn we als een vis in het water. Omdat we de schoonheid van de omgeving waarin we ons bevinden mogen verbinden met jou, je behoeften en je bestaande behuizing.

Daarom werken we volgens de Biophilic Design filosofie: we ontwerpen met de pracht en schoonheid van de natuur mee. We gebruiken haar als inspiratiebron zodat we een habitat kunnen creëren waar harmonie de scepter zwaait.

Materiaalgebruik exclusieve tuin?

Een exclusieve tuin heeft een exclusief en uniek karakter. Maar hoe komt deze exclusiviteit tot stand? Met harmonie als leidraad, komen we met een doordacht ontwerp. Daarnaast maken we gebruik van en voegen we diverse elementen toe die exclusiviteit ademen. Bijvoorbeeld materiaalgebruik. Denk aan karakteristieke bomen of andere natuurlijke elementen zoals rotsen en stenen. Altijd perfect op elkaar afgestemd in esthetiek en functionaliteit. We geloven ook in duurzaamheid en circulariteit van materialen. Deze zijn kenmerkend voor een exclusieve tuin, mits op de juiste manier in gebruik genomen en toegepast. Daarom zoeken wij altijd naar elementen en materialen met een verhaal en een sterk karakter. Bomen geven wij bijvoorbeeld een tweede thuis. Duurzaamheid gaat veel verder dan zonnepanelen en groene energie. 

De Biophilic Design filosofie predikt niet voor niets voor de schoonheid van de natuur, ze heeft alles namelijk al eens bedacht. Daar kunnen we gebruik van maken! In plaats van jonge bomen te planten, kijken we voor mooie, volwassen en ook bestaande bomen die plaats moeten maken voor nieuwbouw en worden getransformeerd tot houtsnippers. Zonde en verre van duurzaam! Deze bomen zijn in veel gevallen te verplanten en kunnen zo nog jaren mee. Ze reduceren niet alleen CO2, maar maken het plaatje van de exclusieve tuin helemaal compleet. Een buitengewoon resultaat. 

Niets gevonden.

Wat kost een exclusieve tuin? 

Bij een exclusieve tuin spreken we vaak van een onbeperkt budget. Uiteraard is de prijs afhankelijk van jouw wensen en wat je wilt besteden. Maar wij geloven in exclusiviteit kent geen… De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en er zijn te veel keuzes die gemaakt kunnen worden die invloed hebben op de totaalprijs. Daarbij komt vaak hoe compacter de tuin, hoe hoger de prijs per m2 omdat er in een grote tuin vaak meer gazon is terug te vinden. Plus er is dan veel beleving per m2. Jij bepaalt dus zelf hoe exclusief jouw exclusieve tuin wordt: wil je heerlijk kunnen plonsen in een luxe zwembad met een glazen bodem waarmee je een kijkje kunt nemen in de onderliggende wijnkelder? Wil je juist een poolhouse met bar, of een lounge area en een gave bioscoop? De keuze in exclusiviteit bepaalt de totaalprijs. Jij bepaalt hoe luxe jouw paradijs wordt! Het voortraject is daarom leidend in een exclusief tuinontwerp. Met de Biophilic Design filosofie, waarin we gebruik maken van de sexyness van Moeder Natuur, kan het niet anders dan dat exclusiviteit in elk detail doorsijpelt. 

 

Welke wellnesselementen zie je terug in de exclusieve tuin?

In het drukke bestaan is de tuin een perfecte plek om te ontspannen en genieten. Om die reden zien we steeds meer wellnesselementen terug in de tuin. Hoewel we al snel denken aan een zwembad, plunge pool, spa of sauna zijn er veel meer elementen die invloed hebben op het lichamelijk welbevinden. Denk aan prikkeling van zintuigen zoals geur, gevoel, geluid en smaak. Deze kunnen positief beïnvloed worden door plaatkeuze en materiaalgebruik, maar ook bijvoorbeeld door de tuin te voorzien van geluid en licht. Hierdoor wordt het mogelijk om de adaptief te laten zijn aan het moment. Rustig een boekje lezen vraagt om een andere setting dan een gezellig diner. Daarnaast heeft de inrichting ook invloed op optimaal genieten van de fijnste plekjes in de tuin om heerlijk te ontspannen.

Wil jij ook een exclusieve tuin ontwerpen? Maak kennis met The Dutch Wave!

Gedurende het proces van aanleg blijven wij verbonden zodat het esthetisch concept tot in de puntjes wordt uitgevoerd in realisatie. En exclusief ook exclusief wordt en blijft. Dit doen we veelal gezamenlijk met betrouwbare partners waar we al jaren zaken mee doen of bedrijven die verbonden zijn aan jou. 

 

Voorbeelden van een exclusieve tuin?

The Dutch Wave zet een aantal exclusieve tuinen op een rijtje:

No shortcode ID found

Interesse in een nadere kennismaking?

Wil je meer weten wat voor jou kunnen betekenen betreft dit topic?
Of hebben we een gemeenschappelijke visie en zie je kansen tot samenwerking? Onze opvatting is; we hebben de meeste hersenen buiten ons hoofd. Daarom kennen en kunnen we samen meer dan individueel.